Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jenni Huttunen valittiin kuukauden pelaajaksi: "En meinannut uskoa lukeneeni viestiä oikein"

Helsingin IFK:n tuusulalaispelaaja Jenni Huttunen, 19, on valittu naisten Futsal-liigan tammikuun pelaajaksi. Suomen Palloliitto tiedottaa Huttusen valinnasta verkkosivuillaan.

HIFK on voittanut edellisestä yhdeksästä pelistään kahdeksan ja joukkue on sarjassa nyt kolmantena MuSa Futsalin ja Ylöjärven Ilveksen jälkeen.

Huttunen on ollut isossa roolissa HIFK:n viime aikojen voittovireessä, sillä hän iski tammikuun viiteen peliin tehot 8+1. Valinta kuukauden pelaajaksi oli Huttuselle silti yllätys.

– Kun sain viestin valinnasta, en meinannut uskoa lukeneeni viestiä oikein. Olo on edelleen todella otettu ja tulee ikuisesti olemaan! Valinta lämmittää sydäntäni! Huttunen hihkuu Palloliiton verkkosivuilla.

Jalkapallon pelaajayhdistyksen ja Palloliiton toimittama valinta tehtiin pelaajien äänestyksen perusteella siten, että oman joukkueen pelaajaa ei saanut äänestää.

Huttunen joutui kesällä 2021 polvileikkaukseen, minkä takia koko futsalkausi 2021–22 jäi häneltä väliin. Huttunen käytti tuon ajan kuitenkin hyväkseen.

– Siinä pystyi katsomaan ja analysoimaan paljon pelejä, ja sitä kautta taas kehittymään paremmaksi. Koen, että taktiset ja henkiset ominaisuuteni ovat kehittyneet eniten tässä viimeisen vuoden tai parin aikana.

Tämän kauden tehopisteet Huttusella kirjataan tällä hetkellä lukemin 12+2. Tahti on ollut koko ajan kovenemaan päin, ja maaliahne pelaaja tulee tuottamaan paljon hankaluuksia vastustajille kevätkaudella, jos kehitys jatkuu nähdyn kaltaisena.

– Koen, että yksi vastaan yksi -haastot kuuluvat vahvuuksiini, mutta niihin pitää vielä tuoda paljon monipuolisuutta ja määrätietoisuutta. Tavoitteeni on kehittyä jossain osa-alueessa joka viikko ja nauttia pelaamisesta. IFK tarjoaa kehittymiseen erittäin hyvät mahdollisuudet.

Huttunen uskoo, että IFK:lla on hyvät mahdollisuudet menestykseen kevään ratkaisupeleissä.

– Meillä on mennyt viime aikoina hyvin ja olemme saaneet sairastuvalta pelaajia takaisin, mikä on mahtavaa. Kevättä kohti lähdemme nälkäisin mielin parantamaan sekä omia että yhteisiä kehityskohteitamme.

Jalkapallon puolelta monet muistavat TuPS-kasvatin PKKU:n paidasta ja eri juniorimaajoukkueista. Sittemmin Huttunen on pelannut Kansallista Liigaa Tikkurilan Palloseuran ja PK-35 Vantaan paidassa.

Miesten Futsal-liigan kuukauden pelaajaksi valittiin sarjassa neljäntenä olevan espoolaisseura GFT:n Miika Hosio.