Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aalto hyppäsi pisteille Lake Placidissa

Antti Aalto oli parhaana suomalaisena 25:s mäkihypyn miesten maailmancupin kisassa Yhdysvaltain Lake Placidissa lauantaina. Aalto venytti HS128-mäessä 115,5 ja 111 metriä ja jäi kisan voittaneesta Saksan Andreas Wellingeristä 58,8 pistettä. Vaihtelevissa olosuhteissa hypätyn kisan toinen oli Japanin Ryoyu Kobayashi, joka hyppäsi avauskierroksella mäkiennätyksen 136 metriä.

Aalto on tällä kaudella yltänyt maailmancupin pisteille kymmenessä kauden 21 kisasta. Maailmancupin pistetilanteessa hän on parhaana suomalaisena 37:s. Cupia johtaa Norjan Halvor Egner Granerud, jonka neljän voiton ja kahdentoista palkintopallisijan putki katkesi lauantaiseen seitsemänteen sijaan.

Niko Kytösaho ja Eetu Nousiainen jäivät lauantaina avauskierrokselle. Kytösaho hyppäsi 111 metriä ja oli 33:s, Nousiainen pääsi 104 metriä sijoittuen 47:nneksi. Vilho Palosaari ei selvinnyt karsinnasta kisaan.