Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Coe väläyttää kestävyyslajien erottamista arvokisoista ilmastonmuutoksen vuoksi

Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Athleticsin (WA) puheenjohtaja Sebastian Coe väläyttää pitkien kestävyysmatkojen erottamista arvokisoista. Syynä on ilmastonmuutos, joka tekee pitkistä kestävyyslajeista entistä raskaampia.

Tokion 2021 olympialaisissa kilpakävelyt ja maratonjuoksut oli siirretty 800 kilometriä Tokiosta pohjoiseen Sapporoon viileämmän ilman toivossa. Kisojen aikana Sapporossa oli kuitenkin helleaalto, ja useat kilpailijat olivat suurissa vaikeuksissa.

– Tämä on todella vaikea kysymys, koska maailma muuttuu hyvin nopeasti ja ilmastonmuutos vaikuttaa vaikuttaa tekemiseemme monin tavoin. Minusta meidän täytyy katsoa kalenteria hyvin eri tavalla tulevina vuosina. En näe miten hellehaasteet katoaisivat nähtävissä olevassa tulevaisuudessa, Coe sanoi.

Kesäolympialaiset ja yleisurheilun MM-kisat on yleensä järjestetty loppukesällä.

– Meidän täytyy käyttää paljon aikaa sen miettimiseen, miltä kalenteri näyttää, ja ehkä miettiä raskaimpien kestävyyslajien erottamista MM-kisoistamme kesäkuukausina, Coe jatkoi.