Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksa avaa harjoittelukeskukset olympialaisiin tähtääville ukrainalaisurheilijoille

Ukrainalaisten olympiaurheilijoiden sallitaan harjoitella Saksassa heidän valmistautuessaan ensi vuoden Pariisin kesäolympialaisiin ja -paralympialaisiin. Saksa päästää ukrainalaiset maan olympiaharjoituskeskuksiin, Saksan sisäministeriö ilmoitti keskiviikkona.

– Saksa osoittaa solidaarisuutta ukrainalaisurheilijoille, jotka ovat saaneet kokea kovia Venäjän hirvittävän aggression takia. Haluamme auttaa heitä heidän valmistautumisessaan (olympialaisiin ja paralympialaisiin), Saksan urheiluministeri Nancy Faeser sanoi.

Ukrainan urheiluministeri Vadym Gutzeit arvioi tammikuun lopulla, että 220 olympiaurheilijaa tai valmentajaa on kuollut Venäjän hyökkäyssodan alettua. Ukrainan harjoittelukeskuksista ja -tiloista on tuhoutunut ainakin 320.

Ukraina voitti yhden kullan, kuusi hopeaa ja 12 pronssia Tokion kesäolympialaisissa 2021. Paralympialaisissa saldo oli 98 mitalia (24 kultaa).