Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päävalmentaja Pasanen uskoi lujasti viestijoukkueen mitalimahdollisuuksiin – luottoa riitti myös hopeajoukkueen kokemattomaan ankkuriin

Päävalmentaja Teemu Pasanen vakuutti viestipäivän aattona, että Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Niko Anttola hiihtävät Planican MM-viestissä mitalista. Hopeamitalin varmistuttua Pasanen liikkui stadionilla poikkeuksellisen iloisin ilmein muttei yllättyneenä.

Hopea on Suomen mieshiihtäjien ensimmäinen viestimitali 14 vuoteen.

– Meillä on ollut monena vuonna tämä mahdollisuus. Oli tiedossa, että mitali tulee varmasti, kun kaikki onnistuvat. Ja tänään se mitali tuli, Pasanen iloitsi.

– Viestimitali edellyttää, että on joukkueellinen hyviä urheilijoita ja koko joukkueen pitää onnistua kilpailussa. Muuten viestimitalia ei tule.

Pasasella on insinöörimäinen ote valmennukseen, kilpailuihin ja myös menestykseen. Planican hiihtostadionilla hän hieman riehaantui.

– On hyvä fiilis, Pasanen hymyili.

– Taisin pikkasen tossa tuulettaa ja tuli hymynkaretta, kun mitali varmistui. On tätä niin kauan jahdattu.

Keltanokka ja veteraanit

Pasanen oli onnellinen ennen kaikkia urheilijoiden puolesta. Nuorten maailmanmestari Anttola kruunasi 20-vuotiaana ensimmäiset aikuisten kisansa viestihopealla. Hakola ja Niskanen saavuttivat ensimmäiset mitalinsa pitkästä viestistä, ja Hyväriselle mitali oli uran ensimmäinen arvokisoista.

– Samojen kokeneiden miesten Hakolan, Niskasen ja Hyvärisen kanssa tätä on aika monta vuotta jahdattu. Tästä on paljon kesällä ja leireillä puhuttu ja mietitty, milloin tämä onnistuu. Monta kertaa on oltu lähellä, mutta ei vain ole onnistunut, Pasanen totesi.

Suomen taktiikka petti, kun Norja pääsi karkuun jo avausosuudella. Niskanen pystyi kuitenkin hajottamaan takaa-ajojoukon. Hyvärinen ja Anttola säilyttivät vapaan hiihtotavan osuuksilla eron takaa-ajajiin, vaikka jäivät vaille peesiä.

Anttolan valinta ankkuriosuudelle vaikutti kovin rohkealta. Pasaselle ratkaisu oli helppo.

– Piti valita joukkueeseen parhaat miehet ja taktiikka edellytti juuri tätä hiihtojärjestystä, Pasanen selitti Anttolan hiihtopaikkaa.