Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkanen heitti 20 pistettä mutta Utah hävisi Oklahoma Citylle

Lauri Markkanen keräsi 20 pistettä ja kymmenen levypalloa, mutta hänen joukkueensa Utah Jazz kärsi 103–130-tappion Oklahoma City Thunderille NBA-koripalloliigassa. Tappio oli Utahille toinen peräkkäin.

Viime viikon perjantaina Markkanen heitti 43 pistettä Oklahoma Citya vastaan, mutta tällä kertaa Thunder heitti suomalaisen eteen fyysisemmän puolustuksen, joka piti hänet pisteittä ensimmäisen neljänneksen ajan.

Lopulta Markkanen oli jälleen Utahin paras pistemies, mutta hän heitti kaikki viisi kolmosyritystään ohi. Edellisen kerran Markkanen jäi ilman onnistunutta kolmosta 3. marraskuuta Dallasia vastaan. Menetyksiä suomalaiselle kertyi kuusi, mikä oli hänen tämän kauden korkein lukemansa.

– Tämä oli vaikea peli joka suhteessa. Tietenkin meidän 26 menetystämme oli ratkaisevaa. Kommentoinnin voisi melkein lopettaa siihen. On todella vaikea voittaa NBA-peli, jos pallon menettää noin monta kertaa, Utahin päävalmentaja Will Hardy sanoi joukkueensa nettisivuilla.

Utahin pallonmenetysten myötä Oklahoma City sai ilmoille 104 pelitilanneheittoa Utahin 78:aa vastaan.

Jazz on länsilohkon yhdeksäntenä

Markkanen onnistui kuitenkin runnomaan tiensä yksitoista kertaa vapaaheittoviivalle, mistä hän upotti kahdeksan pistettä.

Utahin riveistä puuttui edelleen joukkueen runkopelaajiin kuuluva Collin Sexton, joka potee takareisivaivaa. Myös peukalovammaa poteva Utahin Jordan Clarkson oli sivussa. Thunderin tähdistöottelupelaaja Shai Gilgeous-Alexander oli sivussa neljännestä perättäisestä ottelusta koronavirusprotokollan ja vatsalihasvamman takia. Oklahoma Cityn tehokkain pelaaja oli vaihdossa aloittanut Aaron Wiggins, joka heitti 27 pistettä.

Utah on voittanut 64 ottelustaan 31 ja on NBA:n länsilohkossa yhdeksäntenä.

Ottelu käynnisti Jazzin kuuden ottelun vieraspelireissun. Joukkueet kohtaavat uudelleen sunnuntaina Oklahoma Cityssä.