Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurske ja Korte naisten 60 metrin aitojen välieriin, Elmo Lakka miesten välieriin

Annimari Korte ja Reetta Hurske etenivät naisten 60 metrin aitajuoksun välieriin yleisurheilun halli-EM-kisoissa Istanbulissa.

Hurske voitti oman alkueränsä ajalla 7,93.

– Tietyllä tavalla nyt on vapautunut tunne, mutta eihän tuo juoksu ollut sitä mitä halusin tältä alkuerältä. Tavoite oli juosta 7,8-alkuinen tulos, Hurske kertasi tiedotteessa.

Korte jäi erässään viidenneksi ajalla 8,14, mutta pääsi jatkoon aikavertailusta.

– Vauhtini ekalle aidalle on ennätysvauhtia, mutta sitten vauhtini pysähtyy ihan täysin. Onneksi kesään on monta viikkoa aikaa korjata tilannetta, Korte selvitti.

Lotta Harala oli alkueränsä viides 8,17 ja karsiutui jatkosta. Hän kertoi kärsineensä säärivaivasta.

– Se on kipuillut. Askel pettää vähän jokaisen aidan jälkeen, ja asento putoaa matalalle. Sitä tapahtui nytkin. Kaiken olen tehnyt, että saisin juoksuni kuntoon. Tosi ikävää, että tänne tuli kauden huonoin juoksu, Harala harmitteli.

Miesten 60 metrin aitajuoksussa Elmo Lakka oli alkueränsä toinen ajalla 7,75 ja eteni välieriin.

Samuli Samuelsson jäi kolmen sadasosasekunnin päähän jatkopaikasta miesten 60 metrin alkuerissä. Samuelsson juoksi erässään kuudenneksi ajalla 6,75, kun aikavertailussa jatkoon vaadittiin 6,72.

– Ajattelin etukäteen, että suunnilleen tuollaista aikaa jatkopaikka vaatii. Nyt juoksu oli vähän tukkoinen jokaisella osa-alueella, Samuelsson harmitteli.

Seiväshypyn miesten karsinnassa Urho Kujanpää jäi tulokseen 540 ja karsiutui loppukilpailusta.