Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akaa-Volley aloitti lentopalloliigan puolivälierät selvällä kotivoitolla Tiikereistä – "Saimme virheitä pois"

Runkosarjan kakkonen Akaa-Volley aloitti perjantaina lentopallon miesten Mestaruusliigan puolivälierät kaatamalla Kokkolan Tiikerit vain 71 minuutissa tehokasta peliaikaa 3–0. Näin Olli Kunnarin valmentama joukkue on kahden voiton päässä välieräpaikasta.

Runkosarjan pistepörssin voittanut iranilainen Ali Fazli löi pisteitä vaikeistakin paikoista ja kaikkiaan 32 passista 16 pistettä. Hän oli selvästi tehokkaampi kuin Tiikereiden virkaveli Daniel Thiessen.

Akaa-Volley aloitti murskaavasti, ja avauserä ratkesi nopeasti Greg Pettyn syöttövuorolla. Sen jälkeen tilanne oli 10–2. Toinen ja kolmas erä ratkesivat myöhemmin.

– Kolmannen erän alku oli meiltä huono, teimme omia virheitä. Sitten saimme niitä virheitä pois ja syöttöä taas kuntoon, niin sekin erä kääntyi, sanoi Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari.

Tiikerien käskijä Mikko Keskisipilä näki ratkaisun tapahtuneen hyökkäyksessä. Vieraiden onnistumisprosentti oli vain 32. Jere Mäkinen oli tehokkain kymmenellä pisteellä.

– Hävisimme tämän ottelun selkeimmin hyökkäystehoissa, Keskisipilä tiivisti ottelun.

Puolivälieräsarjan toinen ottelu pelataan sunnuntaina Kokkolassa ja kolmas ensi keskiviikkona Akaassa.

Hurmos aloitti kotivoitolla

Illan toisessa puolivälierien ottelussa joensuulainen Karelian Hurmos kaatoi Savo Volleyn 3-1. Hurmoksen laitapelaajat olivat hyvässä vireessä, sillä hakkuri Eetu Häyrinen teki 21 ja yleispelaaja Mikko Räsänen 18 pistettä.

Hurmos hävisi avauserän, mutta voitti kolme seuraavaa yli 500 katsojan juhliessa. Joukkueen onnistuneiden hyökkäysten prosentti oli kovaa tasoa eli 59. Häyrinen iski 30 passista 19 pistettä. Myös keskipelaajat Nuutti Niinivaara ja Atte Rissanen iskivät palloa tehokkaasti kenttään.

Myös Savo Volleyn hyökkäysten onnistumisprosentti oli hyvä 50. Michael Michelau oli tehokkain 17 pisteellä. Hakkuri Veikka Lindqvist kokosi 16 pistettä.

Puolivälieräsarjan toinen ottelu pelataan maanantaina Kuopiossa ja kolmas ensi keskiviikkona Joensuussa.

Kaksi muuta puolivälieräsarjaa alkavat lauantaina Sastamalassa ja Raisiossa.