Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jasmi Joensuun potkussa on nyt ruutia – Tallinnan sprinttivire enteilee finaalivauhtia Salpausselän kisoihin

Jasmi Joensuu on napakassa iskussa ennen maastohiihdon maailmancupin viimeistä viikonloppua Salpausselän kisoissa. Joensuu sijoittui tiistaina Tallinnassa maailmancupin sprintissä kymmenenneksi ja keskiviikkona Olympiastadionin sprintissä kolmanneksi.

Kilpailut osoittivat, että Joensuu on toipunut Planican MM-kisojen jälkeisestä flunssasta herkkään vireeseen.

– Tallinnan kilpailu oli kokonaisuudessaan uran ylivoimaisesti paras vapaan hiihtotavan sprintti, Joensuu vahvisti Salpausselän kisojen aattona torstaina.

Joensuu oli aika-ajossa kuudes, alkuerässään ylivoimainen ja hukkasi huipputasokkaassa välierässä finaalipaikan ehkä vain arastelun takia.

– Välierässä tuli pieni kömmähdys. En uskaltanut lähteä hiihtämään omaa vauhtia toisessa mäessä, Joensuu tunnusti.

Joensuu sai vahvistusta hyvälle vireelleen Olympiastadionin tasatyöntökilpailusta, johon hän joutui Tallinnan-matkan jäljiltä lyhyellä palautuksella ja niukoin yöunin.

Kähärän kanssa pariviestiin

Lahdessa Joensuulla on kaksi tärkeää starttia. Hän kilpailee perjantaina vapaan hiihtotavan pariviestissä Jasmin Kähärän parina. Lauantaina hän tavoittelee finaalipaikkaa maailmancupin viimeisessä sprintissä perinteisellä hiihtotavalla.

– Aina sitä toivoo, että olisi hyvässä kunnossa, Joensuu naurahtaa arvioihin huippuvireestä.

– Enkä epäile, ettenkö pystyisi Lahdessa hyviin hiihtoihin, mutta perjantain pariviestissä vireen sitten näkee.

Pariviesti Kähärän kanssa on tärkeä kilpailu, sillä kaksikolla on lajissa kirkkaita tavoitteita seuraaviin arvokisoihin. Jatkosuunnitelmien takia Joensuu ei säästele voimiaan lauantain sprinttiin.

– Tulee kova rupeama, mutta itseluottamus on korkealla, joten haen sprintistä finaalipaikkaa, Joensuu totesi.

Kuluvan kauden maailmancup alkoi Rukan kisoista marraskuun lopulla. Joensuu avasi kauden uransa parhaalla cupsijoituksellaan, kun hän kamppaili Rukan sprintissä neljänneksi.