Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheiluliitto siunasi ensimmäiset edustuspaikat MM-Budapestiin – Murto, Mäkelä, Lehikoinen, Vainio ja Ojala ovat näyttönsä antaneet

Urheiluliitto valitsi keskiviikkona ensimmäiset urheilijat yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin. Joukkueeseen nimettiin maratoonari Alisa Vainio, aitajuoksija Viivi Lehikoinen, seiväshyppääjä Wilma Murto, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja kilpakävelijä Aleksi Ojala.

– Pääsimme ensimmäisessä valinnassa nimeämään MM-joukkueeseen viisi urheilijaa, jotka ovat valintajärjestelmän mukaisesti saavuttaneet kisoihin vaadittavan suoran tulosrajan annetussa aikaikkunassa, General Manager Jani Tanskanen avasi valintoja Urheiluliiton tiedotteessa.

Myös keihäänheittäjä Lassi Etelätalo on selvittänyt tulosrajan, mutta keihäsvalinnat tehdään myöhemmin. Lajissa on todennäköisesti enemmän valintakelpoisia urheilijoita kuin maapaikkoja.

– Lajeissa, joissa valintakelpoisia urheilijoita voi olla enemmän kuin maakohtaisia urheilijapaikkoja, suurin painoarvo asetetaan arvioidulle menestysnäkymälle sekä vuoden 2023 tuloksille, Tanskanen selvitti.

Yleisurheilun MM-joukkueen seuraavat valinnat tehdään kesäkuun alussa.

Budapestin kisat järjestetään 19.–27. elokuuta.