Aasian pörssit lähtivät nousuun Yhdysvaltain pörssihumun vanavedessä

Aasian pörssien kaupankäynti aukesi myötätuuleen Yhdysvaltain historiallisen vahvan pörssipäivän jäljiltä. Tokion Nikkei-indeksi nousi päivän aikana 5,7 prosenttia, ja Hongkongin Hang Seng -indeksi on 2,6 prosenttia plussan puolella. Shanghain Composite-indeksi on noussut 1,8 prosenttia.

Aasian pörssit seurasivat Yhdysvaltain historiallisen voimakasta pörssipäivää. Pörssien sulkeuduttua Yhdysvalloissa Dow Jones -indeksi oli tehnyt kovimman nousunsa liki 90 vuoteen – 11,4 prosenttia.

Jo toista päivää Aasian pörsseissä jatkuvan nousun syynä on sijoittajien luottamus siihen, että Yhdysvaltain kongressi hyväksyy jättimäisen, liki kahden biljoonan dollarin tukipaketin koronakriisiä lievittämään.

Senaatin demokraattijohtaja Chuck Schumer on kertonut, että republikaanien kanssa käytävät neuvottelut ovat lähes maalissa. Neuvottelujen sujumisen ohella luottamusta markkinoilla on herättänyt Yhdysvaltain keskuspankin päätös lainakirjojen rajattomasta takaisinostosta ja lainarahan turvaamisesta yrityksille.

Myös öljyn hinta on noussut aamun kaupankäynnissä. Kansainvälinen raakaöljyn hinta (Brent crude) nousi 2,6 prosentilla 27,9 dollariin barrelilta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut