WTO: Koronakriisi leikkaa maailman taloutta rajusti tänä vuonna

Koronakriisi leikkaa jopa kolmanneksen maailman kaupasta tänä vuonna, arvioi Maailman kauppajärjestö WTO keskiviikkona. Järjestön mukaan pakkasen puolelle painutaan 13–32 prosenttia.

– Tulossa voi olla koko elinaikamme syvin talouslama tai laskusuhdanne, sanoi WTO:n johtaja Roberto Azevedo.

WTO muistutti raportissaan, että talous oli jo valmiiksi laskussa viime vuonna ennen koronaviruspandemiaa. Maailmankauppaa olivat häirinneet kauppakiistat ja brexitin kylvämä epävarmuus.

– Kaupan ja tuotannon väistämättömällä hiipumisella tulee olemaan kipeitä seurauksia kotitalouksille ja yrityksille. Tämä huonontaa tilannetta entisestään, koska virus tuo muutenkin mukanaan inhimillistä kärsimystä, synkisteli Azevedo.

WTO:n mukaan vertailu vuosien 2008–2009 finanssikriisiin ontuu.

– Viruksen leviämisen estämiseksi käyttöön otetut rajoitukset tarkoittavat sitä, että vaikutukset työvoiman tarjontaan, kuljetuksiin ja matkustamiseen ovat sellaisia, joita ei finanssikriisin aikaan ollut, WTO:n raportissa sanottiin.

– Kokonaisia talouden sektoreita kuten hotellit, ravintolat, ei-välttämättömät vähittäiskaupat ja turismi on suljettu, WTO muistutti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut