Pääministeri Marin IS:lle: Hallitus ei valmistele Uudenmaan eristämisen jatkoa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) muistuttaa, että edellytys liikkumisen rajoittamiselle on sen välttämättömyys. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo Ilta-Sanomille , että hallitus ei ole valmistelemassa jatkoa Uudenmaan eristämiselle. Jos eristystä haluttaisiin jatkaa, tulisi esitys jättää eduskunnalle pääsiäisen jälkeen.

Marin sanoo, että edellytys liikkumisen rajoittamiselle on sen välttämättömyys. Jos koronavirustartuntatilanne tasaantuu Uudenmaan ja muun Suomen välillä, edellytys ei pääministerin mukaan täyty.

Maaliskuun lopussa alkaneen eristyksen on ollut määrä jatkua ainakin 19. huhtikuuta saakka eli ensi viikon sunnuntaihin.

Muita rajoituksia ei kuitenkaan aiota vielä purkaa, tulee ilmi haastattelusta.

– Vielä ei ole se aika, että voimme purkaa rajoituksia. Samalla kun hoidamme kriisiä, teemme työtä kriisistä ulos pääsemiseksi ja yhteiskunnan jälleenrakentamiseksi, Marin sanoo.

Valtaosa rajaustoimista on nyt voimassa toukokuun puoliväliin tai sen loppuun asti. Marin ei kuitenkaan voi vielä luvata mökkijuhannusta kaikille suomalaisille.

– Tässä vaiheessa en sitä uskalla luvata. Teemme kaikkemme sen eteen, jotta kesällä tilanne olisi parempi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.