Ylen haastattelema hallituslähde: STM ja THL eivät esitä Uudenmaan eristämisen jatkamista

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on arvioinut, että liikkumisrajoitus todennäköisesti päättyy 19. huhtikuuta. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Ylen mukaan sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) eivät esitä Uudenmaan eristämisen jatkamista. Yle nojaa tietonsa hallituslähteeseen.

Monialainen asiantuntijaryhmä on valmistellut epidemiatilanteesta selvitystä, joka on pohjana hallituksen päätökselle Uudenmaan eristämisen lopettamisesta tai sen jatkamisesta. Mediatietojen mukaan hallitus olisi kertomassa päätöksestään keskiviikkona.

Päätöksen taustalla vaikuttaa keskeisesti se, onko epidemia levinnyt Suomessa jo niin laajalle, ettei Uudenmaan eristäminen olisi perusteltua. Ylen tietojen mukaan perusteena eristämisen lopettamiselle olisi juuri se, että tartuntatilanne Uudellamaalla ei enää eroa merkittävästi muista Suomen tautikeskittymistä. Ilmaantuvuus on selvästi muuta Suomea korkeampi myös länsirajan Länsi-Pohjassa, käy ilmi THL:n koronakartasta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) arvioi keskiviikkona Ylen A-studiossa, että liikkumisrajoitus todennäköisesti päättyy 19. huhtikuuta eli sitä ei jatketa. Hän toisti tämän viikonloppuna Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.