Merikilpikonnilla on lokoisat olot koronaviruksen tyhjentämillä rannoilla

Tämä merikilpikonna kuvattiin aikanaan Meriteatterissa Floridassa. JAAKKO AVIKAINEN / LEHTIKUVA

STT–TT

Koronaviruksen tyhjentämät rannat Yhdysvalloissa ovat hyvä uutinen uhanalaisille merikilpikonnille, kertoo CBS News .

Kun ihmiset on määrätty pysymään kotona ja rannat suurimmaksi osaksi suljettu, on kilpikonnilla hyvät olot laskea munansa rannoille.

– On upeaa nähdä, miten kilpikonnat menestyvät. Meidän maailmamme on muuttunut, mutta kilpikonnat ovat eläneet näin miljoonien vuosien ajan. Tämä antaa meille toivoa, että maailma kuitenkin jatkuu, sanoi floridalaisen merentutkimuslaitoksen johtaja Sarah Hirsch.

Hirschin mukaan luvassa on hyvä lisääntymisvuosi merikilpikonnille Floridassa ja muualla Yhdysvaltojen kaakkoisrannikolla.

Kaikki seitsemän merikilpikonnalajia ovat uhanalaisia. Yhdysvaltojen sää- ja meritutkimusorganisaatio NOAA:n mukaan niitä kuolee paljon kalastajien pyydyksiin. Lisäksi ne takertuvat ja tukehtuvat roskiin tai joutuvat veneiden yliajamiksi.

Nyt kun vesiliikenne on vähentynyt, ovat riskit pienemmät.

– Kun rannoilla on vähemmän ihmisiä, vähenee myös mereen päätyvän muovin ja muun roskan määrä, sanoi merikilpikonnien suojelujärjestön johtaja David Godfrey.

Merikilpikonnat ovat näinä aikoina vaeltamassa rannoille pesimään sekä Floridassa että muualla Yhdysvaltojen kaakkoisrannikoilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.