Venäjä aloittaa rikostutkinnan Karjalan sota-ajan leireistä, suomalaiset miehittäjät epäiltyinä

Komitea kirjoittaa nettisivullaan, että se tutkii siviiliväestöön rodullisin perustein kohdistunutta joukkotuhontaa. SARI GUSTAFSSON / LEHTIKUVA

STT

Venäjän federaation tutkintakomitea ryhtyy selvittämään suomalaisten jatkosodan aikana Karjalaan pystyttämien leirien tapahtumia. Komitea kirjoittaa nettisivullaan , että se tutkii siviiliväestöön rodullisin perustein kohdistunutta joukkotuhontaa.

Tutkintakomitean aikeista uutisoi Suomessa Ilta-Sanomat .

Komitean tiedotteessa mainitaan, että tutkinnassa otetaan huomioon turvallisuuspalvelu FSB:n uudet aineistot Suomen miehityshallinnon Karjalaan pystyttämistä keskitysleireistä. Aineistojen mukaan leireillä tuhottiin sotavankeja ja siviileitä, jotka olivat kansallisuudeltaan slaaveja. Leirivankien mukaan elinolot sekä ravinto- ja työnormit olivat sellaisia, ettei elämä ollut mahdollista.

– Tämän seurauksena miehityksen aikana keskitysleireillä kuoli tuhansia ihmisiä, joukossa alaikäisiä ja pieniä lapsia.

Tutkintakomitea ilmoittaa antavansa oikeudellisen arvionsa, kunhan on tutkinut uudet aineistot ja muutoin tarkastellut "suomalaisten hyökkääjien ja heidän apuriensa" toimet neuvostoliittolaisen siviiliväestön suhteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut