Kulttuuritoimittaja ja tietokirjailija Matti Rinne on kuollut

Rinne työskenteli Ilta-Sanomien vastaavana kulttuuritoimittajana 30 vuotta aina vuoteen 1998 saakka. JAAKKO AVIKAINEN / LEHTIKUVA

STT

Ilta-Sanomien pitkäaikainen kulttuuritoimittaja Matti Rinne on kuollut. Rinne kuoli eilen äkilliseen sairauskohtaukseen kakkoskodissaan, sukutilalla Lammilla. Hän oli kuollessaan 85-vuotias.

Rinne työskenteli Ilta-Sanomien vastaavana kulttuuritoimittajana 30 vuotta aina vuoteen 1998 saakka. Lehtiuransa ohella hän toimi monissa järjestöjen luottamustehtävissä, kuten Helsingin sanomalehtimiesyhdistyksen, Suomen arvostelijain liiton sekä Kirjailija- ja taiteilijaryhmä Kiilan puheenjohtajana.

Rinne on myös kirjoittanut kymmenen teosta, joista useissa käsitellään Suomen kulttuurihistoriaa. Esimerkiksi Yksitoista Tapiovaaraa kertoo tunnetuista veljeksistä ja heidän sisaruksistaan. Suomen rautateiden kulttuurihistoriaa Rinne esitteli laajassa teoksessaan Aseman kello löi kolme kertaa.

Rinteen viimeisin kirja ilmestyi viime vuonna. Se on omaelämällinen teos Kulttuuritoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.