Business Finlandin tarkastusraportti julki perjantaina

Tarkastuksen tavoitteena on ollut selvittää muun muassa, ovatko Business Finlandin tukien rahoituskriteerit selkeät ja hyvin viestitty. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee Business Finlandin tarkastusraportin tämän viikon perjantaina.

Ministeriö käynnisti 23. huhtikuuta Business Finlandin koronatukien tarkastuksen.

Tarkastuksen kohteena ovat Business Finlandin myöntämä esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin ja kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin.

Tarkastuksen tavoitteena on ollut selvittää muun muassa sitä, ovatko rahoituskriteerit selkeät ja hyvin viestitty. Tarkastuksen kohteena ovat myös käsittelyn asianmukaisuus ja päätösten säädöstenmukaisuus, myöntö- ja hylkäysperusteet, hakemusmäärät ja käsittelyajat sekä myönnetyn rahoituksen aiottujen käyttökohteiden sääntöjenmukaisuus.

Business Finlandin kautta ohjattuja tukia on arvosteltu runsaasti, sillä sen kautta ohjatut tuet kohdistuvat uudistamishankkeisiin eivätkä esimerkiksi tilojen vuokriin tai palkkojen maksuun, jotka ovat monessa yrityksessä akuutein ongelma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.