MTV: Kasvomaskeja koskeva selvitys valmistuukin toukokuun aikana

Suomessa ei ole toistaiseksi määrätty kasvomaskien käyttöpakkoa yleisillä paikoilla liikuttaessa. Tommi Anttonen / LEHTIKUVA

STT

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) maanantaina hallituksen infossa kertoma hanke kasvomaskeja koskevasta selvityksestä etenee alkuperäistä aikataulua nopeammin.

MTV:n tietojen mukaan selvitys pyritään saamaan valmiiksi jo toukokuun aikana, vaikka aiemmin sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikkö Kirsi Varhila on viestittänyt sen valmistuvan vasta kesäkuun loppupuolella. Varhila vahvisti aikataulun muutoksen MTV:lle torstaiaamuna.

– Pyrimme toukokuun aikatauluun, sillä Martti Hetemäen jälkihoitoryhmän loppuraportti valmistuu silloin ja tämä olisi hyvä syytä käsitellä siinä yhteydessä, Varhila sanoi.

Varhila kertoi myös, mikä on parissa päivässä muuttunut.

– Kiristämme toimeksiannon aikataulua, selvitettäviä asioita ja teemme vain sen. Toinen kysymys on selvityksen perusteella tehtävät päätökset, joka ei sinällään liity selvitykseen vaan on toista prosessia.

Suomessa ei ole toistaiseksi määrätty kasvomaskien käyttöpakkoa yleisillä paikoilla liikuttaessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.