Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtionmedia: Pohjois-Korean Kim lähetti Kiinan presidentti Xille koronaan liittyvän viestin

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un on lähettänyt Kiinan presidentille Xi Jinpingille verbaalisen viestin, kertoo Pohjois-Korean valtionmedia.

Uutistoimisto KCNA ei selittänyt tarkemmin, mitä se tarkoitti puhuessaan verbaalisesta viestistä, eikä ole selvyyttä siitä, onko Kim puhunut suoraan Xin kanssa.

KCNA:n mukaan viesti liittyi Kiinasta ilmoitettuihin onnistumisiin koronavirustartuntojen ehkäisyssä. Valtionmedian mukaan Kim välitti myös lämpimät terveisensä Xille.

Kimin terveydentilasta on liikkunut paljon huhuja hänen poistuttuaan julkisuudesta muutamaksi viikoksi huhti-toukokuun vaihteessa. Hän esiintyi jälleen toukokuun 2. päivänä tehtaan avajaisissa.

Huhumylly lähti toden teolla käyntiin, kun häntä ei nähty 15. huhtikuuta isoisänsä, Pohjois-Korean ensimmäisen johtajan Kim Il-sungin syntymän vuosijuhlissa.

Myöhemmin Pohjois-Koreaa seuraavat tahot julkaisivat tietoja, joiden mukaan Kimille olisi tehty sydänleikkaus. Jotkin tiedot antoivat ymmärtää, että Kim olisi leikkauksen jäljiltä hengenvaarassa tai jopa kuollut.

Tämä taas synnytti spekulaatioita siitä, kuka nousisi Kimin seuraajaksi jos tämä kuolisi.