Bidenia seksuaalisesta ahdistelusta syyttänyt nainen haluaa hänet ulos presidenttikisasta

Biden on kiistänyt naisen väitteet ahdistelusta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevaa ex-varapresidenttiä Joe Bidenia, 77, seksuaalisesta ahdistelusta syyttänyt nainen haluaa, että Biden luopuisi ehdokkuudestaan.

– Joe Biden, ole hyvä ja ota vastuu teoistasi. Sinun ei pitäisi pyrkiä Yhdysvaltojen presidentiksi, sanoi Tara Reade, 56, NBC-kanavan haastattelussa.

– Haluaisin, että hän luovuttaisi, mutta tuskin hän sitä tekee. Anteeksipyynnön aika lienee jo ohi, Reade jatkoi.

Reade kommentoi asiaa ensi kertaa sen jälkeen kun Biden antoi viikko sitten lausunnon, jossa kiisti koskaan ahdistelleensa Readea.

Readen mukaan Biden kopeloi häntä väkisin Capitol Hillin käytävällä 27 vuotta sitten, kun hän oli harjoittelijana tuolloin senaattorina toimineen Bidenin toimistossa.

Reade sanoi olevansa valmis valheenpaljastuskokeeseen, mutta vain, jos Bidenkin suostuu siihen.

– En ole rikollinen, Reade perusteli.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan 37 prosenttia vastaajista sanoi pitävänsä Bidenin ahdistelusyytöksiä tosina, kun taas 32 prosenttia piti niitä valheellisina. Kantaansa ei osannut kertoa 31 prosenttia.

Samaisessa mittauksessa puolet vastaajista kannatti Bidenin valintaa presidentiksi, kun taas 41 prosenttia tuki istuvaa presidenttiä Donald Trumpia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.