Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Komissio siunasi Outotecin ja Metso Mineralsin yhdistymisen

Outotecin ja Metso Mineralsin yhdistyminen on saanut hyväksynnän Euroopan komissiolta. Hyväksyntään ei sisälly ehtoja. Samalla yhtiöt kertoivat hyväksynnästä Kanadan, Turkin ja Chilen viranomaisilta.

Konepajayhtiö Metso ja kaivosteknologiayritys Outotec ilmoittivat yhdistymisestä viime vuoden heinäkuussa. Yhdistyminen on aiemmin saanut hyväksynnän esimerkiksi Yhdysvaltain oikeusministeriöltä.

Metson sijoittajasuhdejohtaja Juha Rouhiainen kertoo STT:lle, että yhtiöt "pari–kolme" maata tai aluetta on vielä antamatta hyväksyntää.

– Kiina on muutamasta jäljellä olevasta liiketoiminnan kannalta varmaan merkittävän, Rouhiainen sanoo.

Osapuolet odottavat edelleen, että yhdistyminen voisi toteutua 30. kesäkuuta. Aikataulusta kerrottiin helmikuussa. Rouhiaisen mukaan sittemmin maailman pysäyttänyt koronaviruspandemia ei ole merkittävästi vaikuttanut lupaprosessien etenemiseen.

– Ihmiset firmassa ja viranomaisten keskuudessa työskentelevät etänä. Asiat kyllä menevät eteenpäin. Mitään ratkaisevia tai merkittäviä viivästyksiä ei ollut.

Fuusioituvan yhtiön liikevaihto yli neljä miljardia

Metson ja Outotecin yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2019 oli noin 4,8 miljardia euroa. Työntekijöitä niillä on yhteensä yli 15 000. Heistä valtaosa kuuluu fuusioituvan yhtiön piiriin.

Fuusiossa syntyvän uuden yrityksen nimeksi on tulossa Metso Outotec , ja se olisi johtavia toimijoita mineraali-, metalli- ja kivenmurskausteollisuudessa. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Pekka Vauramo, joka toimii tällä hetkellä Metson toimitusjohtajana.

Ennen Yhdysvaltoja ja EU:ta hyväksyntänsä yhdistymiselle ovat antaneet muun massa Venäjän, Etelä-Afrikan ja Australian kilpailuviranomaiset.

Metson venttiililiiketoiminnasta on tarkoitus muodostaa itsenäinen yhtiö, jonka nimeksi tulee Neles . Sen liikevaihto olisi vajaat 600 miljoonaa euroa, ja sillä olisi vajaat 3 000 työntekijää.