Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Englannin opiskelun suosio alaluokilla kasvussa

Englantia opiskelevien osuus on kasvussa peruskoulujen alaluokilla. Tilastokeskuksen mukaan vuosiluokkien 1–6 oppilaista englantia opiskeli viime vuonna 83 prosenttia. Edelliseen vuoteen verrattuna osuus kasvoi yhdeksän prosenttiyksikköä.

Ruotsia opiskeli muuna kuin äidinkielenä 18 prosenttia luokkien 1–6 oppilaista, ja saksan lukijoita oli noin neljä prosenttia. Ranskaa ja espanjaa opiskeli alakoululaisista pari prosenttia ja venäjää 0,6 prosenttia.

Alaluokilla vieraiden kielten opiskelun aloittamista on aikaistettu viime vuosina. Tämän vuoden alusta lähtien kaikki oppilaat aloittavat ensimmäisen vieraan kielen tai toisen kotimaisen kielen opiskelun viimeistään ensimmäisen luokan keväällä, mutta osa kouluista varhensi kieltenopetusta jo aiemmin.

Vuosiluokkien 7–9 oppilaista lähes kaikki opiskelivat viime vuonna sekä englantia että ruotsia tai suomea joko äidinkielenä, yhteisenä, vapaaehtoisena tai valinnaisena vieraana kielenä. Saksaa yläkoululaisista opiskeli yhdeksän prosenttia, ranskaa lähes viisi prosenttia ja espanjaa melkein neljä prosenttia. Pääasiassa näitä kieliä opiskeltiin vapaaehtoisena tai valinnaisena vieraana kielenä. Venäjää opiskeli vajaat kaksi prosenttia 7.–9.-luokkalaisista.

Tilastokeskuksen tiedoista selviää myös, että viime vuonna vuosiluokilla 1–6 oli yhteensä 371 102 oppilasta. Heistä tyttöjä oli 181 128 ja poikia oli 189  974. Luokilla 7–9 oli oppilaita 183  063, joista tyttöjä oli 89 379 ja poikia 93 684.