Venäläismediat: Tshetsheenijohtaja Kadyrov lennätetty sairaalaan koronavirusepäilyn takia

STT

Venäjällä Tshetshenian tasavallan johtajan Ramzan Kadyrovin kerrotaan joutuneen sairaalaan epäillyn koronavirustartunnan takia. Asiasta kertovat venäläiset tiedotusvälineet.

Esimerkiksi uutistoimisto Tass kertoo, että 43-vuotias Kadyrov on eilen lennätetty Moskovaan saamaan hoitoa. Hän oli kärsinyt flunssaoireista, jotka olivat päivien mittaan voimistuneet.

Rautaisella otteella Tshetsheniaa johtava Kadyrov on julistanut alueelle kovia koronarajoituksia, kertoo Moscow Times . Tshetsheniassa on käytössä ilta-aikaan ulkonaliikkumiskielto ja tasavallan rajat ovat ulkopuolisilta suljettu.

Tshetsheniassa on virallisten lukujen mukaan todettu reilu tuhat koronavirustartuntaa, BBC kertoo . Virukseen liittyviä kuolemia on toistaiseksi raportoitu kymmenkunta.

BBC:n mukaan naapuritasavallassa Dagestanissa numerot ovat niin ikään varsin maltilliset, mutta tästä huolimatta sairaalat ovat täynnä ihmisiä.

Jos Kadyrovin sairaus osoittautuu covid-19-taudiksi, on hän yksi lukuisista Venäjän korkea-arvoisista sairastajista.

Tartuntoja on todettu aiemmin ainakin pääministeri Mihail Mishustinilla, kulttuuriministeri Olga Ljubimovalla, rakennusministeri Vladimir Jakushevilla ja presidentti Vladimir Putinin tiedottajalla Dmitri Peskovilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.