Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miestä syytetään murhasta Tampereella, unelmaa palkkamurhaajuudesta tukenut avopuoliso välttyi syytteeltä

Parikymppistä miestä syytetään murhasta, jossa keski-ikäinen mies tapettiin veitsellä kotonaan Tampereen Vasaratiellä tammikuussa. Toista miestä syytetään yllytyksestä murhaan tai vaihtoehtoisesti murhasta välillisenä tekijänä. Avunannosta murhaan epäiltiin naista, mutta hänen osaltaan syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen.

Murhasta syytetty mies on myöntänyt tappaneensa uhrin. Toinen syytetty kiistää kokonaisuudessaan osallisuutensa ja syyllisyytensä.

Tapausta käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa kesäkuun alkupuolella.

Naisen syyttämättäjättämispäätöksestä käy ilmi, että hän oli tiennyt avopuolisonsa lähtevän Tampereelle tekemään henkirikosta ja oli ollut mukana ostamassa matkaa varten valeasuksi aurinkolaseja ja crocseja. Miehen mukaan avopuoliso oli hyväksynyt ajatuksen, että mies pystyisi ehkä tappamaan ihmisen, mutta ei ollut asiasta iloinen. Yöllä ennen tekoa nainen oli kysynyt viestillä puolisoltaan, miten tällä menee, lähettänyt sydän-hymiön ja kertonut miehen olevan "suuren suuri raksu".

Aiemmin uuden vuoden kortissa nainen oli kirjoittanut toivovansa, että mies voisi toteuttaa unelmaansa palkkamurhaajana.

Syyttäjä perustelee syyttämättä jättämistä sillä, ettei ole näyttöä naisen osallistumisesta tappamisen suunnitteluun tai suoran tuen antamisesta Tampereen henkirikosasiassa.