Pariisin avautuvat ravintolat saavat laajentaa terassejaan

Ravintolanomistajien yhteenliittymän mukaan Pariisissa on noin 12 500 terassia. AFP / LEHTIKUVA

STT

Pariisin ravintolat, kahvilat ja baarit saavat laajentaa terassejaan jalkakäytäville ja jopa läheisille parkkipaikoille saadakseen lisää asiakaspaikkoja, kun ravintolat tiistaina avataan.

Ravintolat muualla Ranskassa saavat avata rajoitetusti myös sisätilansa, mutta Pariisin synkemmän koronatilanteen vuoksi asiakkaiden on toistaiseksi pysyttävä ulkona.

– Tässä tilanteessa Pariisin on tuettava ravintoloitaan ja baarejaan. Ne ovat kaupunkimme sydän, perusteli pormestari Anne Hidalgo Parisien-lehden haastattelussa.

Ravintoloitsijat eivät myöskään toistaiseksi joudu maksamaan terasseista perittävää ylimääräistä veroa.

Ravintolanomistajien GNI-yhteenliittymän puheenjohtajan Didier Chenetin mukaan Pariisissa on noin 12 500 terassia, joista liki 1 500 on katettuja.

Ensi viikolla Ranskassa avataan myös lisää kouluja. Museot ja muistomerkit saavat niin ikään avata ovensa, ja sadan kilometrin matkustusrajoitus poistuu.

Sen sijaan yli kymmenen ihmisen kokoontumiset pysyvät edelleen kiellettyinä, ja julkisessa liikenteessä on käytettävä kasvomaskia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut