Keskusta valitsee tänään valtiovarainministeriehdokkaan

Keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmä ja europarlamentaarikot tekevät valinnan puolueen puheenjohtajan eli Katri Kulmunin esityksen pohjalta kello yhdeksältä aamulla alkavassa kokouksessa. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Keskusta kokoontuu tänään valitsemaan uutta valtiovarainministeriehdokasta.

Keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmä ja europarlamentaarikot tekevät valinnan puolueen puheenjohtajan eli Katri Kulmunin esityksen pohjalta kello yhdeksältä aamulla alkavassa kokouksessa.

Kokous järjestetään Helsingissä hotelli Presidentissä.

Kulmuni ilmoitti perjantaina jättävänsä valtiovarainministerin tehtävän sen jälkeen, kun hänen viestintäkoulutustensa maksuista oli noussut kohu. Ministeriöt kuittasivat viestintäkoulutuksesta seuranneet kymmenientuhansien eurojen laskut, vaikka koulutukset näyttävät tukeneen myös Kulmunin toimintaa ja etenemistä puolueorganisaatiossa.

Kulmuni ilmoitti lauantaina Facebookissa olevansa käytettävissä puoluejohtoon myös seuraavan eli syyskuun puoluekokouksen jälkeen.

Uuden valtiovarainministeriehdokkaan valintakokous oli alun perin määrä pitää sunnuntaina, mutta puolue ilmoitti lauantaina kokouksen siirtyvän uuteen ajankohtaan.

Lykkäyksen myötä alkoi lauantaina liikkua huhuja keskustan mahdollisesta hallituksesta irtautumisesta. Suomen Kuvalehden mukaan osa keskustalaisista uskoi, että puolue aikoisi päättää hallitukseen osallistumisesta uudelleen ensi viikonloppuna.

Kulmuni kuitenkin kirjoitti sunnuntaina Twitterissä keskustan aikovan jatkaa hallitusyhteistyötä, kuten hän perjantainakin kertoi.

Nimispekulaatiot jyllänneet

Mediaspekulaatioissa ministeriksi on soviteltu ainakin elinkeinoministeri Mika Lintilää, eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Kurvista ja entistä pääministeriä Juha Sipilää.

Muun muassa eduskunnan puhemies Matti Vanhanen ja puolustusministeri Antti Kaikkonen ovat ilmoittaneet, etteivät tavoittele valtiovarainministerin salkkua. Annika Saarikko puolestaan ilmoitti sunnuntaina, että haluaa palata vanhempainvapaan jälkeen tiede- ja kulttuuriministerin tehtävään.

Kun ministeriehdokas on tiedossa, siirtyy asia valtioneuvoston käsittelyyn. Yleisistunto pidetään torstaisin, mutta istunto voidaan kutsua koolle myös poikkeavassa aikataulussa.

Uuden valtiovarainministerin nimittää presidentti Sauli Niinistö. Samassa yhteydessä presidentti myöntää istuvalle ministerille eli Kulmunille eron.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut