Kulmuni IS:lle: En voi osallistua mihinkään, missä valmistellaan hallituksen päätöksiä

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on sanonut aikovansa jatkaa puolueen ministeriryhmän johdossa, vaikka hän ei itse toimi enää ministerinä. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

Valtiovarainministerin tehtävästä eronnut keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoo Ilta-Sanomille , ettei voi osallistua mihinkään, missä valmistellaan hallituksen päätöksiä. Kulmuni kommentoi lehdelle aiettaan jatkaa puolueen ministeriryhmän johdossa, vaikka hän ei itse toimi enää ministerinä.

Hän sanoo voivansa osallistua sellaisiin asioihin, jotka liittyvät yleisiin poliittisiin puolueiden välisiin asioihin.

– Meillä on paljon varmaan yksityiskohtia, joita täytyy katsoa johtamisjärjestelmään liittyen. Ministeriryhmässä istuvat niin ministerit, puolueiden johto kuin eduskuntaryhmä. Se on epävirallinen puolueen elin, ei edes mitenkään sääntöperustainen, Kulmuni sanoi lehdelle Ylen televisiostudion pihalla Pasilassa.

Asiantuntijat ovat hämmästelleet Kulmunin aikomusta. Esimerkiksi valtiosääntöasiantuntija Pauli Rautiainen piti aiemmin STT:n haastattelussa lainopillisesti mahdottomana sitä, että Kulmuni jatkaisi puolueen ministeriryhmän johdossa ja osallistuisi hallituksen toimintaan, vaikka ei itse toimi ministerinä.

Rautiaisen mukaan valtioneuvoston toimintaan voivat osallistua vain sellaiset henkilöt, jotka ovat ministereitä. Ulkopuolisten osallistuminen päätöksentekoon vaikeuttaisi oikeudellisen ja poliittisen vastuun valvontaa, kuten eduskunnan epäluottamuslauseen eli välikysymyksen esittämistä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut