STM ja THL avaavat koronaepidemian tilannetta katsauksessaan

Tilannekatsauksessa on mukana muun muassa osastopäällikkö Päivi Sillanaukee STM:stä. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät tilannekatsauksen koronaepidemiasta tänään kello kymmeneltä. Tilaisuudessa arvioitaneen muun muassa, miten rajoitusten keventäminen kesäkuun alussa on vaikuttanut epidemiatilanteeseen.

Katsauksessa käsitellään rokotteita, tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota. Tilannekatsauksessa ovat mukana osastopäällikkö Päivi Sillanaukee STM:stä ja johtava asiantuntija Jussi Sane THL:stä.

Eilen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi sanoi, että rajoitusten keventäminen ei toistaiseksi näy lisääntyneinä tartuntoina.

Uusia tartuntoja varmistui Suomessa eilen iltapäivään mennessä 15 kappaletta, eikä uusia kuolemantapauksia todettu.

Mäkijärven mukaan virukselle altistumisia on viime aikoina tapahtunut, mutta niistä ei ole seurannut uusia sairastumisia. Varsinaisia tartuntaketjuja ei siten ole löydetty, ja uusien tartuntojen määrä jatkaa laskemista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.