HS-gallup: Pääministeripuolue SDP on edelleen suosituin, mutta kannatusnousu tasaantui

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP:tä äänestäisi 21,9 prosenttia vastanneista. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Pääministeripuolue SDP on edelleen maan suosituin puolue, mutta kannatuksen kasvu on tasaantunut, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä gallupista.

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP:tä äänestäisi 21,9 prosenttia vastanneista. Kuukautta aiemmin luku oli HS:n gallupissa 22,1 prosenttia. Ennen kesäkuuta SDP:n kannatus oli vahvistunut mittauksissa tammikuusta lähtien, sanoo tutkimusjohtaja Sakari Nurmela Kantar TNS :sta lehdelle.

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin ministeriero ei ainakaan vielä näy luvuissa suuntaan tai toiseen. Keskustan kannatus on nyt 12,4 prosenttia, mikä pitää puolueen neljänneksi suosituimpana. Toukokuun luku oli 12,3.

Kulmuni erosi valtiovarainministerin paikalta 5. kesäkuuta.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi noin 2 140 ihmistä toukokuun puolivälin ja kesäkuun puolivälin välisenä aikana.

Oppositiossa perussuomalaisten ja kokoomuksen kannatus lähenee toisiaan. Perussuomalaisten kannatus jatkoi laskuaan pudoten 0,5 prosenttiyksikköä, kun taas kokoomus lisäsi suosiotaan 0,4 prosenttiyksikköä.

Maan toiseksi suosituinta puoluetta perussuomalaisia äänestäisi nyt 17,6 prosenttia kansasta, kolmantena olevaa kokoomusta 17,4 prosenttia. Muutokset mahtuvat kuitenkin selvästi tutkimuksen tilastolliseen virhemarginaaliin, joka on noin 2,1 prosenttiyksikköä suurimpien puolueiden kohdalla.

Vihreiden kannatus on nyt 10,8 prosenttia, vasemmistoliiton 7,4, RKP:n 4,4, kristillisdemokraattien 4,0 ja Nyt-liikkeen 1,8 prosenttia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut