IS: Saarikko ratkaisee kantansa keskustan pj-kisaan ennen ministeriksi paluuta

Saarikko palaa äitiysvapaalta tiede- ja kulttuuriministeriksi 6. elokuuta. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

STT

Kansanedustaja Annika Saarikko kertoo Ilta-Sanomissa ratkaisevansa ennen ministeriksi paluuta, lähteekö hän tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta. Saarikko palaa 6. elokuuta perhevapaalta tiede- ja kulttuuriministeriksi.

Keskustan puoluekokous on siitä kuukauden kuluttua Oulussa.

– Saamani yhteydenotot ja huoli velvoittavat minua käymään asian vielä itseni ja läheisteni kanssa läpi. Se itsessään on jo eräänlainen ratkaisu. Lopputulosta en aidosti tiedä, hän sanoo.

Saarikko painottaa olevansa yhä sitoutunut tukemaan äskettäin viestintäkonsultointikohun takia valtiovarainministerin paikalta eronnutta Katri Kulmunia puheenjohtajan tehtävässä.

Saarikko ei ota haastattelussa kantaa siihen, pitäisikö valtionvarainministerin vaihtua, jos puheenjohtaja vaihtuu tai pitääkö tämän itse olla ehdottomasti hallituksessa.

– Matti Vanhasen nimitys (valtiovarainministeriksi) on puolueen ja hallituksenkin etu. Vakauttava ja hyvä valinta. Tiedän hänen sitoutuneen siihen ja häntä tarvitaan siinä pitkään, hän sanoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut