Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kreikka käynnistää lentoliikenteen lomasaarilleen ensimmäistä kertaa sitten pandemian puhkeamisen

Kreikka on tänään käynnistänyt lentoliikenteen maan lomasaarille. Maa pyrkii pelastamaan osan turistisesongin tulovirrasta, joka on tyrehtynyt koronaviruspandemian takia.

Maan lentokentiltä lähtee tänään yli sata lentoa kohti suosittuja lomakohteita, kuten Korfua, Santorinia, Rodosta ja Kreetaa.

Lentomatkustajien on täytettävä kysely ennen lentoa. Vastausten perusteella seulotaan koronatestattavat ihmiset, jotka joutuvat odottamaan testituloksia lomamajoituksessa.

Kreikka on avautunut myös kansainvälisille lentomatkustajille. Italiasta pääsee Kreikkaan jälleen lautalla.

Pääministeri Kyriakos Mitsotakis luonnehti käynnistynyttä turistikautta hyvin vaikeaksi.

– Teemme parhaamme, Mitsotakis sanoi.

Turistikauden onnistuminen on Kreikalle hyvin tärkeää, sillä maan bruttokansantuotteesta noin neljännes koostuu turismista saaduista tuloista.

Kreikka on onnistunut pitämään koronaviruksen hyvin aisoissa. Maassa on todettu noin 3 400 koronavirustartuntaa ja virukseen liittyviä kuolemia on hieman alle 200. Miljoonaa asukasta kohti kuolemia on Kreikassa 18, Suomessa vastaava luku on 59.

Turkki tyytymätön EU:n linjaan

Turkki vaatii pääsyä EU:n listalle maista, joista voi EU:n suosituksen mukaan matkustaa unionin alueelle ja sieltä pois. Eilen julkaistulle listalle hyväksyttiin muun muassa Australia, Algeria ja Marokko.

Turkin ulkoministeriön mukaan maiden koronatilanteisiin pohjautuvaa listausta ei ole "tehty objektiivisesti".

Turkin lisäksi muun muassa Venäjä ja Yhdysvallat jäivät pois listalta.

82 miljoonan asukkaan Turkissa virukseen on kuollut yli 5 000. Tautitapauksia on raportoitu 200 000.

Turkin suhteen on kuitenkin herättänyt huolta se, että maan ei ole arvioitu raportoivan kaikkia tapauksia Maailman terveysjärjestö WHO:n suositusten mukaisesti.