HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Vastaajista 71 prosenttia oli sitä mieltä, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on onnistunut tehtävässään erittäin tai melko hyvin. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on noussut koronapandemian keskellä ennätyskorkeaksi, kertoo Helsingin Sanomien teettämä kyselytutkimus. Vastaajista 71 prosenttia oli sitä mieltä, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on onnistunut tehtävässään erittäin tai melko hyvin.

Tutkimuksen tehnyt Kantar TNS on kartoittanut suomalaisten mielipiteitä kulloisenkin hallituksen toiminnasta syksystä 2011 lähtien.

Lehden mukaan toiseksi parhaimmat arvosanat noin kymmenen vuoden ajanjaksolla on saanut Jyrki Kataisen (kok.) hallitus toukokuussa 2012. Silloin 38 prosenttia piti hallituksen toimintaa onnistuneena.

Marinin hallituksen toimintaa pitää onnistuneena myös osa oppositiopuolueiden kannattajista. Kaksi kolmesta kokoomuksen kannattajasta arvioi hallituksen onnistuneen vähintään melko hyvin. Sen sijaan perussuomalaisten kannattajista noin kolmannes piti hallituksen työtä epäonnistuneena.

Kyselyssä selvitettiin myös kansan tuntoja joidenkin yksittäisten ministerien suoriutumisesta.

Suotuisimmat arviot sai pääministeri Marin. 80 prosenttia vastaajista arvioi hänen onnistuneen työssään erittäin tai melko hyvin. Heikoimmat arviot sai ajankohtaan nähden odotetusti keskustan Katri Kulmuni. Hän erosi kesäkuun alussa valtiovarainministerin tehtävästä. Vastaajista neljännes piti Kulmunin työtä onnistuneena.

Kyselyyn vastasi kesäkuun loppupuolella 1 005 ihmistä. Virhemarginaali on noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut