Kesko osti norjalaisen rautakauppaketjun

Rauhalan mukaan yrityskauppa tukee Keskon kasvustrategiaa Pohjois-Euroopassa. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Kesko laajentaa jalansijaansa Norjassa. Konserni kertoo, että Norjassa toimiva tytäryhtiö Byggmakker Handel on sopinut ostavansa rautakauppayhtiö Carlsen Fritz ø e Handelin , jonka liikevaihto oli viime vuonna 200 miljoonaa euroa. Ketjulla on 25 myymälää Oslonvuonon alueella ja se työllistää noin 460 ihmistä.

Osakekauppana toteutettavan yritysoston velaton kauppahinta on noin 142 miljoonaa euroa. Kyseessä on Keskon neljäs yritysosto Norjassa kahden vuoden aikana.

Keskolla on jo ennestään Norjassa maan johtaviin rautakauppaketjuihin kuuluva Byggmakker sekä Onnisen tekninen tukkukauppa. Onnisen myymälöitä on 18 ja Byggmakker-myymälöitä 62. Keskon Norjan-toimintojen liikevaihto oli viime vuonna yhteensä 625 miljoonaa euroa.

– Carlsen Fritzøe Handel täydentää erinomaisesti rautakauppaverkostoamme Norjassa vahvistamalla myymäläverkostoamme tiivisti asutetulla ja nopeasti kasvavalla Suur-Oslon alueella, sanoi Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala tiedotteessa.

Rauhalan mukaan yrityskauppa tukee Keskon kasvustrategiaa Pohjois-Euroopassa ja on johdonmukainen seuraava askel pyrkimyksessä kasvattaa markkina-asemaa ja kehittää kannattavuutta.

Keskon ja sen itsenäisten kauppiaiden muodostama K-ryhmä on Pohjois-Euroopan johtavia rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimijoita, ja sillä on toimintoja kahdeksassa maassa. Viime vuonna rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialan pro forma -vähittäismyynti Pohjois-Euroopassa oli yhteensä 5,1 miljardia euroa.

Kaupan toteutuminen edellyttää Norjan kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut