Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

Helsingin hovioikeus kovensi tuomiota jutussa, jossa miestä syytettiin lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut viisikymppisen miehen kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen, mutta hovioikeus korotti tuomion neljään vuoteen ja kahdeksaan kuukauteen.

Hovissa miehen syyksi luettiin useita syytteitä, jotka olivat kaatuneet käräjillä, kuten lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä.

Rikokset olivat pääasiassa seksuaalisista asioista keskustelemista kasvotusten, puhelimitse ja Whatsapp-viestipalvelussa, käräjätuomiossa sanotaan. Miehen puhelinnumero levisi nuorten keskuudessa, ja nämä ottivat yleensä itse yhteyttä mieheen nuuskan ostamiseksi.

Mies käytti oikeuden mukaan hyväkseen sitä, että uhrit suostuivat seksuaalisiin puheisiin tai tekoihin, jotta saisivat ostettua nuuskaa. Uhreja oli noin 20, ja he olivat pääosin 14–15-vuotiaita poikia.

Mies vaati syytteidensä hylkäämistä hovissa.

Ainakin kaksi kertaa nimeään vaihtanut Mika Kallio on tuomittu lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ainakin kolme kertaa aiemmin.