Hovioikeus: Murhasta ja kahdesta ryöstöstä tuomittu elinkautisvanki vapautetaan kesällä 2022

Helsingin hovioikeuden mukaan vangin vapauttamista puolsi hänen rangaistusajan suunnitelmansa onnistuminen ja moitteeton käytöksensä. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Huittisissa Satakunnassa kaverinsa tappanut ja elinkautiseen tuomittu mies vapautuu vankilasta kesällä 2022. Helsingin hovioikeus on tänään hyväksynyt miehen hakemuksen päästä ehdonalaiseen vapauteen.

Tekoaikaan parikymppinen mies tappoi suunnilleen samanikäisen tuttavansa metsässä Huittisten Rekikoskella toukokuussa 2011. Oikeus katsoi hänen syyllistyneen murhaan, koska hän tappoi uhrin vesurilla hakkaamalla ja vyöllä kuristamalla.

Surmaaja tuomittiin elinkautiseen vankeuteen muun muassa murhasta, kahdesta ryöstöstä ja oikeudessa kuultavan uhkaamisesta.

Helsingin hovioikeuden mukaan vangin vapauttamista puolsi hänen rangaistusajan suunnitelmansa onnistuminen ja moitteeton käytöksensä. Hän on myös aloittanut ammattitutkinnon suorittamisen ja työskennellyt vankilan ulkopuolella, mikä hovioikeuden mukaan edistää hänen mahdollisuuksiaan suoriutua siviilielämän vaatimuksista.

Vapauttamista vastaan puhuivat rikokset, jotka olivat johtaneet elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Hovioikeus päätyi harkinnassaan siihen, että elinkautisvanki voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen. Vapauttamispäiväksi oikeus määräsi 6. kesäkuuta 2022.

Oikeuden päätös ei ollut yksimielinen. Eri mieltä ollut oikeuden jäsen katsoi, että noin 11 vuoden vankeusaika ei vielä ole riittävän pitkä ja että hakemus ehdonalaiseen pääsystä olisi pitänyt hylätä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut