Suomessa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa – uusia kuolemantapauksia ei raportoitu perjantain jälkeen

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhteensä noin 5 400 tartuntaa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on todettu vuorokauden aikana viisi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 7 398.

THL:n tiedotteen mukaan matkailu tartunta-alueilla lisää tartuntojen riskiä Suomessa. THL:n johtava asiantuntija Jari Jalava sanoo tiedotteessa, että viranomaisten tiedossa on tartuntatapauksia, joiden alkuperä on todennäköisesti Balkanin alueella. Suomen hallitus suosittelee edelleen tarpeettoman matkustamisen välttämistä alueille, joihin kohdistuu maahantulon rajoituksia.

Suurin osa tartuntatapauksista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husin alueella, kaikkiaan 5 403.

Tartunnoista 2 772 on todettu Helsingissä, 912 Vantaalla ja 843 Espoossa.

Turussa on todettu 212 tartuntaa ja Tampereella 141 tartuntaa.

Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi on viisi potilasta, joista yksikään ei ole tehohoidossa. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu 329. Uusia kuolemantapauksia ei ole raportoitu yhtäkään perjantain jälkeen.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut