Keskustan varapuheenjohtaja Honkosen odotetaan lähtevän mukaan puheenjohtajakisaan – torstaina Saarikko haastoi Kulmunin

Kansanedustaja Petri Honkonen järjestää tänään tiedotustilaisuuden keskustan puoluetoimistossa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Keskustan puheenjohtajakisaan odotetaan tänään ilmaantuvaksi kolmatta osallistujaa, kun puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen järjestää tiedotustilaisuuden puoluetoimistossa. Tilaisuuden aiheena on kutsun mukaan "Suomen keskustaan liittyvät ajankohtaiset kysymykset".

Yle uutisoi eilen lähdetietojensa pohjalta, että Honkonen on lähdössä mukaan kisaan. Honkosta on myös ennakkoarvioissa pidetty yhtenä mahdollisena puheenjohtajakisan kandidaattina. Hän ei viime viikolla suostunut kommentoimaan osallistumishalukkuuttaan STT:lle millään lailla.

Saarijärvellä asuva Honkonen, 33, on toisen kauden kansanedustaja Keski-Suomen vaalipiiristä. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri.

Keskustan puheenjohtajakisa käynnistyi viime torstaina, kun kansanedustaja Annika Saarikko ilmoitti haastavansa istuvan puheenjohtajan Katri Kulmunin.

Piireissä suositaan Saarikkoa

MTV:n uutisten kyselyn mukaan Saarikolla on vahva tuki keskustan piirihallitusten jäseniltä. Kyselyyn vastanneista jäsenistä 60 prosenttia piti Saarikkoa suosikkinaan. Toiselle sijalle tuli Kulmuni, jota kannatti 26 prosenttia vastanneista.

Kysely tehtiin heinäkuun 30. päivän ja elokuun 2. päivän välisenä aikana, jolloin kisassa olivat mukana vain Kulmuni ja Saarikko. Siihen vastasi 139 henkilöä eli hieman alle puolet piirihallitusten jäsenistä, ja sen toteutti Corefiner MTV:n toimeksiannosta.

Samansuuntaisia tuloksia tuli myös STT:n torstaina tekemästä kyselystä, jonka mukaan keskustan 20 piirijohtajasta yhdeksän kannattaa selkeästi tai varovaisesti Saarikkoa puolueen puheenjohtajaksi.

Ennakkospekulaatioissa myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen on arvioitu mahdollisesti lähtevän mukaan puheenjohtajakisaan. Kurvinen ei viime viikolla suostunut kommentoimaan aikeitaan STT:lle.

Keskustan puheenjohtajan valitsee puoluekokous, joka on koolla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Oulussa.

Iltalehti: Ilkka Tiainen mukaan kisaan

Keskustan puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut päivänpolitiikan ulkopuolelta yrittäjä ja Posi TV:n päätoimittaja Ilkka Tiainen, joka tunnetaan myös Ike Novikoffina, kertoo Iltalehti . Hän kertoo tavoittelevansa puheenjohtajuuden kautta myös tiede- ja kulttuuriministerin virkaa.

Tiainen on toiminut politiikassa keskustan nuorisojärjestössä NKL:ssä vuoteen 1999 asti, ja keskustan jäsen hän oli vuosina 1996–2012. Hän on kolmas kisaan virallisesti ilmoittautunut ehdokas.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut