Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metso Outotec teki keväällä vahvasti voittoa

Teknologiayhtiö Metso Outotecin oikaistu ebita-liikevoitto oli huhti-kesäkuussa 143 miljoonaa euroa ja liikevaihto 1 047 miljoonaa euroa. Yhdistymisensä vuoksi yhtiö ei julkaissut viime vuoden vastaavia lukuja.

Kiviainestuotantoa, kaivostoimintaa, metallinjalostusta ja kierrätystoimintaa palveleva Metso Outotec syntyi kesäkuun lopussa, kun Metson Minerals-liiketoiminta ja Outotec yhdistyivät.

Toimitusjohtaja Pekka Vauramon mukaan huhti-kesäkuu oli Metso Outotecin yhtiöille monella tapaa poikkeuksellinen vuosineljännes koronapandemian vuoksi.

Yhtiö kertoo saaneensa huhti-kesäkuussa uusia tilauksia 976 miljoonan euron arvosta. Neljänneksen tilaukset kasvoivat Metso Mineralsissa, kun taas hidas päätöksenteko liittyen isompiin projekteihin johti Outotecin tilauksien laskuun.

– Uusien kaivoslaitteiden kysyntä oli hyvällä tasolla, kun taas kivenmurskauslaitteiden kysyntä oli heikompaa neljänneksen alkupuolella ja elpyi hieman kesäkuun loppua kohden, Vauramo kertoo osavuosikatsauksessa.

Metso Outotec odottaa markkina-aktiviteetin pysyvän nykyisellä tasolla, mutta koronapandemian mahdollinen paheneminen voi kuitenkin muuttaa näkymiä.

Oikaistu ebita-liikevoitto on yhtiön tulos ennen rahoituseriä, veroja ja aineettomien omaisuuserien poistoja.

Nelesin tulos putosi

Metson venttiililiiketoiminnasta muodostettu Neles -yhtiö kertoi liikevoittonsa supistuneen huhti-kesäkuussa 18 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajankohdan 26 miljoonasta eurosta.

Yhtiön liikevaihto putosi 141 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 168 miljoonasta eurosta.

Toimitusjohtaja Olli Isotalo piti tulosta hyvänä vaihteleva markkinatilanne huomioonottaen.

Yhtiössä arvioidaan, että sellu- ja paperiprojekteissa markkinoiden aktiviteetti jatkuu hyvänä. Yleisten taloudellisten huolien sen sijaan uskotaan heikentävän öljy- ja kaasuprojektien markkinaa verrattuna ensimmäisen vuosipuoliskon hyvään tasoon.

Koronapandemia arvioidaan aiheuttavan edelleen epävarmuutta ja nopeiden muutosten riskejä kaikilla markkinoilla.

Ruotsalainen Alfa Laval teki heinäkuussa tarjouksen Neleksestä. Kaupan arvo olisi toteutuessaan 1,7 miljardia euroa.