Kansallisoopperan ja -baletin päänäyttämön esirippu nousee elokuun loppupuolella

28. elokuuta saa ensi-iltansa Esa-Pekka Salosen (kuvassa) ja Hannu Linnun ajankohtainen Covid fan tutte. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Kansallisoopperan ja -baletin päänäyttämön ohjelmisto käynnistyy 22. elokuuta Alexander Ekmanin tanssiteoksella COW. Teos tuo katsojien eteen absurdia huumoria ja nopeaa tempoa.

28. elokuuta ensi-iltansa saa puolestaan Esa-Pekka Salosen ja Hannu Linnun ajankohtainen Covid fan tutte. Oopperaesitys pohjautuu Wolfgang Amadeus Mozartin Cosi fan tutte -teokseen, joka on saanut ajankohtaisen päivityksen ja se yhdistelee satiiria sekä todellista elämää.

Alminsalissa 20. elokuuta ensi-iltansa saava vuorovaikutteinen Laila tuo tekoälyn avulla interaktiivisen ulottuvuuden oopperan maailmaan. Teoksesta vastaavat Esa-Pekka Salonen, Paula Vesala, Tuomas Norvio ja Ekho Collective. Teos on osa poikkitieteellistä Opera Beyond -kokonaisuutta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut