Juontaja Roope Salminen ei kommentoinut seksuaalirikossyytettään ennen oikeudenkäyntiä – käsittely pidettiin suljetuin ovin

Roope Salminen kertoi syytteestään Instagram-tilillään viime vuoden joulukuussa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Juontaja, näyttelijä ja muusikko Roope Salminen ei kommentoinut seksuaalirikossyytettään torstaiaamulla Helsingin käräjäoikeudessa. Salminen saapui oikeustalolle vähän ennen yhdeksää ja sanoi paikalla olleelle medialle, ettei voi kommentoida syytettä.

– Ikävä kyllä en tässä vaiheessa pysty kommentoimaan ennen oikeuden päätöstä, Salminen sanoi.

Salmista syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Epäilty rikos tapahtui Helsingissä elokuussa 2015.

Oikeudenkäynti järjestettiin suljetuin ovin. Myös haastehakemus ja Salmisen kirjallinen vastaus on salattu.

Media päästettiin saliin hetkeksi kuulemaan salauspäätös. Vastaajan eli Salmisen ja asianomistajan, eli epäillyn rikoksen uhrin välille oli pystytetty sermi. Näin voidaan toimia seksuaalirikosoikeudenkäynneissä. Asianomistaja ei ollut oikeussalissa median ollessa siellä.

"Syyte liittyy minun ja toisen aikuisen välillä tapahtuneisiin asioihin"

Salminen kertoi syytteestään Instagram-tilillään viime vuoden joulukuussa. Salminen kirjoitti kiistävänsä epäillyn rikoksen.

– Syyte liittyy minun ja toisen aikuisen välillä 2015 tapahtuneisiin asioihin. Minulle vaaditaan asiassa päiväsakkoja. Olen ehdottomasti syytön.

Rikoslain mukaan pakottamisesta seksuaaliseen tekoon voidaan tuomita tekijä, joka pakottaa toisen ihmisen muuhun seksuaaliseen tekoon kuin sukupuoliyhteyteen esimerkiksi väkivallalla tai käyttämällä hyväksi toisen tiedottomuutta tai muuten avutonta tilaa. Teosta voidaan tuomita enintään kolme vuotta vankeutta.

Tunnettu muun muassa Putouksesta

Salminen on näytellyt muun muassa Apulanta-yhtyeestä kertovassa Teit meistä kauniin -elokuvassa ja Suomen ensimmäisestä jääkiekkomaailmanmestaruudesta kertovassa 95-elokuvassa. Lisäksi hän on juontanut ja näytellyt sketsisarja Putouksessa sekä ollut juontajana Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelmassa.

Salmisella on myös yhtye Roope Salminen & Koirat. Vuonna 2016 hänet valittiin vuoden mediapersoonaksi Musiikki & media -gaalassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut