Kreikan Lesboksen saari tarkkailuun, koko maassa 284 uutta koronatartuntaa vuorokaudessa

Lesboksen leireillä on tällä hetkellä yli 15 000 ihmistä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kreikan viranomaiset lisäsivät sunnuntaina Lesboksen saaren listalle, joka on tarkkailussa koronavirustartuntojen kohonneen määrän vuoksi. Kreikassa on vahvistettu 284 uutta koronavirustartuntaa viimeisen vuorokauden aikana.

Kreikan viranomaisten mukaan Lesboksen ohella maan suurkaupungeissa Ateenassa ja Thessalonikissa sekä useilla turistien suosimilla saarilla on hälyttävä tartuntatilanne.

Viranomaiset määräsivät, että maanantaista syyskuun ensimmäiseen päivään saakka Lesboksen kaikki ravintolat ja baarit on suljettava puoleenyöhön mennessä. Lisäksi saarella asetettiin myös 50 hengen kokoontumisrajoitus.

Lesboksella on turvapaikanhakijoiden vastaanottoleirejä, joissa on tällä hetkellä yli 15 000 ihmistä.

Kreikassa on varmistettu yli 8 600 koronavirustartuntaa ja virukseen liittyviä kuolemia on 242. Yli 10 miljoonan asukkaan Kreikassa on miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen liittyviä kuolemia 23 tilastosivusto Worldometerin mukaan. Suomessa vastaava luku on 60.

- - - - -

Korjattu aiempaa: Koko Kreikassa uusia koronatartuntoja 284 vuorokaudessa, ei Lesboksen saarella.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut