Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Malmön rajujen mellakoiden jäljiltä otettiin kiinni parisenkymmentä

Ruotsin poliisi alkoi lauantaina tutkia useita poliisin väkivaltaisia vastustamisia, vahingontekoja ja tuhopolttoja sen jälkeen kun sadat ihmiset mellakoivat läpi yön Malmössä maan eteläosassa.

Poliisi otti yön aikana kiinni vajaat parisenkymmentä mielenosoittajaa. Malmön poliisin edustaja Patric Fors ei osannut vielä lauantaina aamupäivällä sanoa, kuinka moni kiinniotetuista tullaan pidättämään.

Muutamat poliisit saivat lieviä vammoja yhteenotoissa.

Pieni osa mielenosoittajista heitti poliiseja muun muassa palavilla esineillä ja kivillä. Lisäksi poliisi- ja pelastusajoneuvoja vahingoitettiin. Myös useita autoja sytytettiin palamaan.

Poliisin ja medioiden mukaan Malmön kaduilla on ollut noin 300 protestoijaa.

Protestit alkoivat sen jälkeen, kun Malmössä poltettiin muslimien pyhä kirja Koraani.

Tanskalaisen äärioikeistolaisen johtajan saapuminen Ruotsiin estettiin

Aiemmin perjantaina Ruotsi antoi tanskalaisen äärioikeistolaisen puolueen puheenjohtajalle Rasmus Paludanille kahden vuoden maahantulokiellon. Hänen oli tarkoitus osallistua Malmössä muslimeita vastustavaan mielenosoitukseen. Paludan pyysi, että mielenosoittajat polttaisivat protestissa Koraanin.

Malmön poliisista kerrottiin uutistoimisto AFP:lle, että Paludanin uskottiin rikkovan Ruotsin lakeja.

– Oli myös olemassa riski, että hänen käytöksensä uhkaisi yhteiskuntaa.