HS-gallup: Suomalaisilta enemmän tukea Saarikolle kuin Kulmunille keskustan puheenjohtajakisassa

Keskustan puheenjohtajaehdokkaat vasemmalta, puolueen nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, keskustan nykyinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen ja yrittäjä Ilkka Tiainen, politiikan toimittajien tentissä Helsingissä 31. elokuuta 2020. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko saa Helsingin Sanomien teettämässä, tuoreessa kannatusmittauksessa enemmän kannatusta keskustan puheenjohtajaksi kuin Katri Kulmuni.

Saarikkoa kannatti 29 prosenttia vastaajista, kun nykyistä puheenjohtajaa ja entistä valtiovaranministeri Kulmunia tuki 16 prosenttia kyselyyn osallistuneista. Suurin osa vastaajista ei osannut nimetä suosikkiaan keskustan puheenjohtajaksi.

Tutkimukseen osallistuneilta kysyttiin, kuka tehtävään ehdolla olevista olisi paras valinta keskustan uudeksi puheenjohtajaksi. Kulmunin ja Saarikon lisäksi vaihtoehtoina olivat kisaan mukaan lähteneet Petri Honkonen, jota tuki 4 prosenttia vastaajista, ja Ilkka Tiainen, jota kannatti prosentti vastaajista.

Kyselyssä saattoi ehdottaa myös listan ulkopuolelta löytyvää henkilöä, ja esimerkiksi kaksi prosenttia vastaajista oli maininnut Paavo Väyrysen.

Keskustan puoluekokous valitsee puheenjohtajan tulevana lauantaina.

Kyselyyn osallistui 1 002 täysi-ikäistä. Tulosten virhemarginaali on noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kantar TNS :llä teetetty kysely tehtiin 20.–27. elokuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut