Keskisuomalainen: Kymmenvuotiaan kalliolta tönäisseelle ehdollista

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen alaikäisen pojan, joka tönäisi 10-vuotiaan pojan alas kallionjyrkänteeltä. Hannu Rainamo / LEHTIKUVA

STT

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen alaikäisen pojan, joka tönäisi 10-vuotiaan pojan alas kallionjyrkänteeltä, kertoo Keskisuomalainen.

Syyttäjä vaati ehdotonta vankeutta nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä. Oikeus katsoi Keskisuomalaisen mukaan, että tuomittu syyllistyi törkeään vammantuottamukseen.

Väkivallanteko tapahtui Jyväskylän Tikkakoskella huhtikuun lopulla. Kymmenvuotias putosi jalat edellä noin 15 metriä jäiseen ja lohkareiseen lumihankeen. Hän sai luunmurtuman sekä ruhjeita selkäänsä ja kasvoihinsa.

Pojat olivat kallionjyrkänteellä kahdestaan. Poliisi on aiemmin kertonut, että heidän välillään oli ollut kaunaa tai riitaisuutta, mutta molemmat menivät kalliolle vapaaehtoisesti. Pojat eivät poliisin mukaan ole sukua toisilleen.

Tuomittu oli tekohetkellä 15-vuotias.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut