EU vaatii Valko-Venäjää vapauttamaan yli 600 vangittua mielenosoittajaa

EU:n korkein diplomaatti Josep Borrell ei maininnut nimeltä Valko-Venäjän opposition kadonnutta johtohahmoa Maryia Kalesnikavaa, joka otettiin kiinni maanantaina aamulla. AFP / LEHTIKUVA

STT

Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell vaatii Valko-Venäjää vapauttamaan yli 600 "poliittisin perustein" vangittua ihmistä. Sunnuntain pidätysaallossa otettiin kiinni 633 ihmistä laittomista kokoontumisista.

EU:n korkein diplomaatti Borrell ei maininnut nimeltä Valko-Venäjän opposition kadonnutta johtohahmoa Maryia Kalesnikavaa, joka otettiin kiinni maanantaina aamulla. Saksa ja Britannia ovat vaatineet Valko-Venäjältä tietoja Kalesnikavan olinpaikasta.

Kalesnikavan on kerrottu kadonneen maanantaiaamuna, kun maskein varustautunut miesjoukko nappasi tämän minibussiin ja kuljetti toistaiseksi tuntemattomaan paikkaan. BBC kirjoittaa uutistoimisto Interfaxiin nojaten, että poliisi on kiistänyt pidättäneensä Kalesnikavan.

Kalesnikava on opposition koordinaationeuvoston jäsen. Hän oli myös presidentinvaaleista ulos suljetun ehdokkaan, sittemmin vangitun Viktar Babarykan kampanjapäällikkö.

Sunnuntaina presidentti Aljaksandr Lukashenkon hallintoa vastustaviin mielenosoituksiin osallistui arviolta yli 100 000 ihmistä. Protestit ovat jatkuneet kuukausi sitten pidetyistä ja vilpillisiksi katsotuista presidentinvaaleista lähtien.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut