Hallitus kertoo aamupäivällä tarkemmin matkustusrajoitusten höllentämisestä

Harakka kertoi illalla, että ministeriössä valmistellaan lakia, jossa siirrytään jäykistä rajarajoituksista testausmalliin. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

STT

Hallitus kertoo tänään aamupäivällä tarkemmin, kuinka matkustusrajoituksia muutetaan. Hallitus päätti eilisiltana kaksipäiväiset neuvottelunsa rajat ylittävästä liikenteestä ja matkustamisesta.

Jo illalla tuli julki, että Suomi nostaa turvallisen maan raja-arvoa 25 koronatapaukseen 100 000:ta asukasta kohti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että matkailu Ruotsista, Saksasta ja Norjasta Suomeen vapautuu ensi viikon lauantaista lähtien.

Raja-arvo on ollut 8–10 koronatapausta 100 000:ta ihmistä kohden kahden viime viikon aikana.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kertoi illalla, että ministeriössä valmistellaan lakia, jossa siirrytään jäykistä rajarajoituksista testausmalliin. Hän kuvaili mallin olevan testaa ja tule -malli. Harakka lisäksi kertoi, että raja-arvon 25 ylittävistä maista edellytetään ennakollinen negatiivinen koronatestitulos.

Suomi tulee jatkamaan sisärajavalvontaa näillä näkymin 22. marraskuuta asti, jotta testaukseen perustuvaan maahantulomalliin liittyvä lainsäädäntö on saatu valmiiksi.

Hallituksen on määrä kertoa päätetyistä koronatoimista lisää aamupäivällä kello 11 alkavassa tiedotustilaisuudessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut