Borrell: EU ei tunnusta Lukashenkaa Valko-Venäjän lailliseksi presidentiksi

EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell puhui Euroopan parlamentissa tiistaina. . AFP. / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan unioni ei tunnusta Aljaksandr Lukashenkaa Valko-Venäjän lailliseksi presidentiksi, sanoi EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell tiistaina.

– Tilanne on meidän kannaltamme selvä. Meidän mielestämme 9. elokuuta pidetyt (presidentin)vaalit olivat vilpilliset, Euroopan parlamentissa puhunut Borrell sanoi.

Valko-Venäjällä on ollut suuria Lukashenkan hallinnon vastaisia mielenosoituksia presidentinvaalien jälkeen. Kansainvälinen yhteisö on myös laajasti tuominnut turvallisuusjoukkojen raa'an toiminnan mielenosoittajia kohtaan.

Borrell sanoi, että tuhansia rauhanomaisia mielenosoittajia on otettu kiinni mielenosoitusten yhteydessä. Lisäksi hänen mukaansa on todisteita sadoista kidutustapauksista.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut