Etelä-Korea: Pohjois-Korealta harvinainen anteeksipyyntö – Kim pyysi anteeksi eteläkorealaisen kalastusvirkamiehen ampumista

Etelä-Korean puolustusministeriön mukaan Pohjois-Korean sotilaat ampuivat aluevesillään liikkuneen kalastusvirkamiehen ja polttivat tämän ruumiin koronaviruksen leviämisen pelossa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on pyytänyt Etelä-Korealta anteeksi kalastusvirkamiehen ampumista, kertoo Etelä-Korean presidentinkanslia uutistoimisto Yonhapin mukaan.

Etelä-Korean mukaan Kim pyysi anteeksi Etelä-Korean presidentiltä ja kansalaisilta ja kutsui tapausta "häpeälliseksi". Etelä-Korean mukaan anteeksipyyntö ilmaistiin kirjeessä, joka saapui Pohjois-Korean valtapuolueelta.

Pohjois-Korea ei ole vahvistanut tai kiistänyt anteeksipyyntöä.

Epäillään loikkariksi

Etelä-Korean puolustusministeriö kertoi eilen, että Pohjois-Korean sotilaat ampuivat aluevesillään liikkuneen kalastusvirkamiehen ja polttivat tämän ruumiin koronaviruksen leviämisen pelossa. Ampumista oli edeltänyt kuulustelu, jossa mies oli Etelä-Korean mukaan ilmaissut halunsa loikata pohjoiseen.

Etelä-Korean uutistoimiston Yonhapin mukaan mies katosi maanantaina. Etelä-Korean mukaan mies oli kahden lapsen isä, joka oli hiljattain eronnut ja kärsi talousongelmista.

Pohjois-Korean kirjoittaman kirjeen mukaan maa myönsi ampuneensa miestä lukuisia kertoja. Pohjois-Korean mukaan mies oli liikkunut laittomasti maan vesillä ja kieltäytynyt identifoimasta itseään.

Uhoavasta retoriikastaan ja propagandastaan tunnetun Pohjois-Korean anteeksipyyntö on äärimmäisen harvinainen, etenkin kun se esitettiin vihollisena pidetylle naapurimaalle.

Pohjois-Korea on tiukentanut jo valmiiksi äärimmäisen tiukkaa rajavalvontaansa koronaviruksen vuoksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut