Kiinan presidenttipari toivottaa Trumpeille pikaista paranemista

Kiinan ja Yhdysvallan presidenttiparit Pekingissä marraskuussa 2017 Trumpien Kiinan-vierailun aikaan. AFP / LEHTIKUVA

AFP / STT

Kiinan presidentti Xi Jinping on liittynyt niiden valtionpäämiesten joukkoon, jotka ovat lähettäneet Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille paranemistoivotukset. Viestissään Xi ja hänen vaimonsa Peng Liyuan ilmaisivat myötätuntonsa koronavirustartunnan saaneille Trumpille ja hänen Melania-puolisolleen ja toivottivat pikaista paranemista. Viestistä kertoo Kiinan ulkoministeriö.

Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteet ovat Trumpin kaudella vajonneet pohjamutiin. Trump on syyttänyt Kiinaa koronaviruksen leviämisestä maailmalle.

Presidentti Trumpilla ja hänen puolisollaan vahvistettiin perjantaina Suomen aikaa koronatartunta. Trump on siirtynyt tartuntansa vuoksi lääkärien kehotuksesta Walter Reed -sotilassairaalaan varotoimena. Hän on kertonut Twitterissä voivansa omasta mielestään oikein hyvin.

Trumpeille ovat osoittaneet paranemisterveisiä myös lukuisat muut maailman johtajat, joukossa presidentti Sauli Niinistö, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un.

Pikaisia paranemisia on toivottanut myös muun muassa Brasilian presidentti Jair Bolsonaro, kertoo CNN . Oman maansa koronatoimia kovasti vastustaneella Bolsonarolla todettiin tartunta kesällä, mutta hän on sittemmin toipunut.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut